AVG onthult welke van 's werelds favoriete apps cache opslaan op je telefoon – en welke niet

De nieuwste app prestatie- en trendrapportage plaatst nieuwkomers Snapchat, YouTube en Google Maps in de top 10-lijst van Androidapps die de meeste hulpbronnen gebruiken, Netflix is het ʹmeest verbeterdʹ

AMSTERDAM, 21 juli 2016 /PRNewswire/ — AVG® Technologies (NYSE: AVG), de toonaangevende provider van softwarediensten voor de beveiliging van apparaten, heeft vandaag bekendgemaakt dat Snapchat, YouTube en Google Maps de drie apps zijn de meeste hulpbronnen van Androidapparaten kunnen gebruiken. Het AVG Android App Prestatie- en Trendrapport H1 2016 schetst, voor de periode van januari tot en met april 2016, welke van de populairste apps het grootste effect hebben op de accu, opslag en data van een apparaat. Het blijkt dat met name foto-, video- en locatieapps veel energie verbruiken.

Foto – http://photos.prnewswire.com/prnh/20160720/391688

Het H1 2016-rapport besteedt ook aandacht aan de ʹmeest verbeterdeʹ apps, zoals Netflix. Dat was voorheen nog een grootverbruiker van hulpbronnen maar staat dit keer niet in de top 10. Ook AppLock, een wachtwoordbeveiliger voor smartphones die voorkwam in de huidige top 10 van veel energie verbruikende apps, heeft haar prestatie verbeterd sinds april. Mogelijk heeft de laatste update het probleem verholpen.

Foto – http://photos.prnewswire.com/prnh/20160720/391689

Uit onze interne testen van het gedrag van meest gebruikte apps blijkt dat, ondanks het feit dat Snapchat afbeeldingen en videoʹs verwijdert uit gesprekken, de cache van de app maar deels wordt gewist. Daarnaast hebben we ontdekt dat YouTube een aanzienlijke hoeveel cachebestanden opslaat, tot wel 270 MB. De rest van de apps in AVGʹs top 10-lijstjes voor het eerste halfjaar zijn over het algemeen vergelijkbare berichten-, video-, muziek- en shoppingapps. Geen verrassing als het gaat over lijstjes van apps die hulpbronnen belasten. Echter, een interessante uitzondering op dit patroon is de app van The Weather Channel. Deze initieert bij het opstarten (wat gebruikers zich waarschijnlijk niet realiseren) en doet direct een beroep op je netwerk.

“Ons laatste rapport brengt wat grillig appgedrag aan het licht. Ik vraag me bijvoorbeeld af waarom een weerapp constant moet zijn verbonden in plaats van dat deze wordt bijgewerkt op verzoek,” aldus Tony Anscombe, senior veiligheidsevangelist voor AVG Technologies. “Je kunt ook stellen dat Snapchat haar Mission Impossible-achtige ʹzelfvernietigingsbenaderingʹ tot messaging ondermijnt door het bewaren van cachebestanden. Ten slotte, als je meer dan een paar van deze apps of types apps op je telefoon of tablet hebt staan kunnen zij de oorzaak zijn van die irritante meldingen over een bijna lege batterij of weinig opslagruimte.”

Het rapport bracht ook wat andere interessante algemene trends aan het licht over appgebruik, waaronder:

Een alles-in-één schoonmaker en optimizer zoals AVG CleanerTM voor AndroidTM  kan helpen de apps die veel hulpbronnen op uw apparaten gebruiken onder controle te houden.

Het volledige rapport kan hier worden gedownload.

Methodologie
Het AVG App-rapport is samengesteld uit een sample van verzamelde en geanonimiseerde gegevens van meer dan 3 miljoen Androidgebruikers van over de hele wereld. De appgegevens in dit rapport bestrijken de periode van januari tot en met april 2016 en bevatten alleen applicaties van Google Play die, volgens de observatie van AVG, minimaal 50.000 gebruikers hebben.

Logo – http://photos.prnewswire.com/prnh/20120306/SF65434LOGO

Over AVG Technologies
AVG is de toonaangevende provider van softwarediensten voor de beveiliging van apparaten, gegevens en personen. AVG’s bekroonde consumentenportfolio bevat internetbeveiliging, prestatieoptimalisatie, locatiediensten, datacontrole en -inzichten, en privacy- en identiteitsbescherming, voor mobiele apparaten en desktopcomputers. Het onderscheiden AVG businessportfolio, dat wordt geleverd door een mondiaal partnernetwerk, levert cloudbeveiliging en solutions op afstand voor bewaking en management die helpen kleine en middelgrote over de hele wereld bedrijven te beschermen. Kijk voor informatie op www.avg.com.

Alle handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

SOURCE AVG Technologies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *